industry-car-factory-car-door-large

Als je een sloopauto hebt, kan het lucratief zijn, om de onderdelen apart te verkopen. Op marktplaats bijvoorbeeld. Je kunt zien wat de onderdelen ongeveer waard zijn door advertenties voor die onderdelen met elkaar te vergelijken. Een vraagprijs die regelmatig terugkomt, kun je dan overnemen.

Je moet dan wel wat geduld hebben, en de auto zolang in bezit kunnen houden.

Als je een eigen terrein hebt, waar je je auto op kunt stallen, met een hekwerk ervoor, kun je de verzekering stopzetten. Je moet de auto dan wel schorsen, en hij mag niet meer op de openbare weg. Maar ja, als je alle onderdelen wilt verkopen zal dat in de praktijk ook niet gebeuren.

Het is wel een hele onderneming, op deze manier. Maar het kan wel aardig wat opleveren. Auto onderdelen, ook tweedehands onderdelen brengen aardig wat op.

Maar als je al dat geduld of de tijd of de ruimte niet hebt, kun je misschien beter een andere oplossing zoeken.

Er zijn bedrijven die sloopauto´s kopen. Ze bieden een marktconforme prijs, en het voordeel is, dat je dan meteen van je voertuig af bent. Als het bedrijf erkend is door de RDW, kan het ook meteen zorgen dat het voertuig overgeschreven wordt, en jou het vrijwaringsbewijs overhandigen. Dat scheelt je heel veel tijd. En heel veel energie, want al dat geregel kost best veel energie. Die je eigenlijk beter voor andere zaken kunt gebruiken.

Dus als je een auto hebt die misschien bij een ongeluk betrokken is, of die gewoon niet meer veilig de weg op kan, kun je eens contact gaan zoeken met zo´n bedrijf. Kijken wat het oplevert.